Поради бедственото положение на територията на Община Царево стартира кампания за доброволци.От общината

...
Поради бедственото положение на територията на Община Царево стартира кампания за доброволци.От общината
Коментари Харесай

Община Царево набира доброволци, ето как може да се помогне

Поради  бедственото положение  на територията на Община Царево  започва акция за доброволци.

От общината всички  искащите да помогнат  да се записват на телефон:  0590 5 50 18.

На същия телефон се  подават и сигнали. 

Междувременно ще започне  построяването на краткотрайно оборудване  при Царево, по което  ще се пренасочи трафикът от опустошения мост  на второкласния път  Царево – Варвара, заяви инж. Десислава Паунова, член на управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “.  Остава затворен за придвижване пътят Царево – Синеморец, заради авариралия мост в края на град Царево в посока Синеморец. Инж. Паунова осведоми, че авариралото оборудване следва да бъде обследвано през днешния ден. Това оповестяват от АПИ.

Друга права, по която е лимитирано придвижването, е  при започване на Синеморец , защото е залят сектор от пътя Синеморец – Резово. Инж. Паунова добави, че водата там стартира да се оттича, само че сега е 50 см над пътното платно, което е доста по-малко в сравнение с през вчерашния ден. Очаква се през следобедните часове  водата да се оттече.

По отношение на краткотрайния мост, който ще се построи при Царево инж. Паунова изясни, че това е  железно оборудване, което ще се сглоби на място  и ще остане до построяването на нов мост.

По него ще минава трафикът като ще се ограничи придвижването на товарните коли над 12 т. Инж. Паунова разгласи, че се чака в следобедните часове краткотрайното оборудване да бъде доставено и да стартира неговия монтаж.
Тя изясни, че за построяването на новото оборудване в къс период ще бъде стартирана публичната поръчка,
като новия мост ще бъде оразмерен за огромните количества вода, каквито са минали през вчерашния ден под засегнатия мост.

Инж. Паунова сподели, че падналият мост при Царево не е бил в спешно положение и от наводнението е поддала междинната опора на оборудването.

Ситуацията по републиканските пътища в област Бургас е нормализирана, заяви инж. Митко Порязов, шеф на Областно пътно ръководство – Бургас, пред БТВ.

Той добави, че през вчерашния ден са образувани спешни групи,  които са почиствали и са предприемали дейности за по-бързото оттичане на водите от сериозните сектори наоколо до прелелите реки. Днес ще бъдат почистени наносите по пътното платно на отводнените прави.

Създаден е обходен маршрут за прекосяване от Царево в посока Ахтопол около Тракийския университет – квартал „ Василико “ и през кръстовището за село Бродилово по главния път, както и назад. Обходът се обследва, би трябвало да се разчисти и до края на деня ще  бъде сигнализиран.

Инж. Порязов осведоми, че през днешния ден ще се обследват секторите, които през вчерашния ден са били заляти и под вода, както и на оборудването над река Караагач на пътя Созопол – Царево. Той добави, че свлачището при с. Изгрев е почистено и пътят в региона е пристъпен.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР